1 December 2012 – Sinterklaasbezoek aan de Pinguins

Zaterdag 1 december zaten alle leden, ouders en vrijwilligers van zwemvereniging de Pinguins om het recreatie bad. Alle ogen waren gericht naar de deur: ja, daar is de Sint met wel 18 Pieten!

De Sint liep rustig om het zwembad en maakte met verschillende kinderen een praatje. Toen nam hij plaats op de brug en kon alles goed overzien. Drie zwarte pieten hadden ondertussen hun mooie pak uitgedaan en een zwembroek aangetrokken. Al snel lagen ze te spetteren in het water. Er was ook nog een pinguin-Piet, die stapte in een bootje en voer rond. De 3 zwempieten gingen een zwemwedstrijdje doen. De kinderen riepen ‘1-2-3- af ‘en het leek wel een duw en trekwedstrijd: een zwemlesje is eigenlijk wel hard nodig…

Sinterklaas riep wat kinderen bij zich en vroeg hoe het gaat met het zwemmen. Ieder jaar is Sinterklaas weer blij met deze sportieve kinderen. Ondertussen werd er een piet gemist… even met zijn allen tellen, maar er is één piet weg ! Waar is Pietje Piet? Iedereen keek goed om zich heen, maar we hoorde alleen wat gerommel in de glijbaan. Daar kwam hij tevoorschijn: boven op de hoge trap. De glijbaan was toch gesloten! Stoute Piet! Gelukkig wordt Sinterklaas nooit boos en met een lied en de langste polonaise ooit in de Waterdam is alles weer vergeten. Sinterklaas had voor iedereen een speculaaspop en een leuk cadeautje. Het was weer een zeer geslaagd feest. Met dank aan Sinterklaas en alle pieten die weer tijd vrij wilden maken om de Pinguins te bezoeken.

Tevens bedanken wij alle sponsors die dit ook financieel weer mogelijk maakten.

20121201_sinterklaasbezoek

20121201_sinterklaasbezoek2

20121201_sinterklaasbezoek3