40 Jaar de Pinguins

25 & 26-03-2015 | Op zaterdag was het een groot feest in het zwembad. Bij de entree van het zwembad stond een ereboog van ballonnen en werden de gasten welkom geheten door een levensgrote Pinguin.Er was een grandioos optreden van clown Peppino en er lagen een opblaasbare draak en een ijsbeer van negen meter lang in het water.

Bij Peppino werd hard gelachen en meegedaan door de kleintjes en een aantal kabouters deden een leuk dansje( we meenden de voorzitter Thames Guit daaronder te herkennen). Hoogtepunt was wel dat clown Peppino per ongeluk in het water belandde. Ondertussen waren de groteren twee uur lang onafgebroken aan het klimmen, klauteren en glijden op de opblaasdieren. Bakker Peter Gorter uit Edam had heerlijke petitfours gemaakt met het logo van de Pinguins en 40 jaar erop. Die vonden gretig aftrek bij een lekker kopje koffie of thee.Dankzij de geweldige hulp van veel vrijwillige toezichthouders verliep de middag vlekkeloos.Overal zag je vrolijke gezichten en hoorde je gelach en opgewekte kreten.

Na twee uur waterpret eindigde het zwemfeest, bij de uitgang werd het glossy jubileumblad uitgedeeld met een UV tester en een zak snoep. De organisatrices, Linda Koning en Willia Veltman, kunnen met veel plezier terug kijken op een super middag, waarop jong en oud het waanzinnig naar hun zin hebben gehad.Zo vier je een 40 jarig jubileum!

Op zondag werd de receptie gehouden in de PX te Volendam. De sfeer was prima, er werd gezellig bijgepraat en lekker gegeten en gedronken. Het ontbrak de gasten aan niets: de petitfours van Bakker Gorter werden bij de koffie of thee geserveerd. Daarna kwamen heerlijke snacks bij drankjes naar keuze, dit allemaal vakkundig verzorgd door de medewerkers van de PX. Een bekende goochelaar (Cees Tuyp uit Volendam) vermaakte het publiek met onnavolgbare trucks.Simon Stijn zong rechtstreeks uit Duitsland een aantal mooie songs.

De voorzitter Thames Guit hield een korte speech. Hij zei heel trots te zijn dat De Pinguins nog steeds jong en bruisend zijn. Hij prees alle vrijwilligers en memoreerde de oprichters van De Pinguins , de heer Carl Pfeiffer en mevrouw Nel Emke. De laatste was zelfs ook aanwezig op de receptie. Thames vermeldde vooral Linda Koning en Willia Veltman als onvermoeibare leiding op zaterdagochtend.

Mevrouw Gina Kroon, wethouder van de gemeente Edam/Volendam zei vervolgens dat het geweldig is dat een vereniging als De Pinguins al zoveel jaar zo succesvol bestaat. Ze sprak haar bewondering uit voor het mooie werk, dat iedere week door de vrijwilligers wordt verzet. Zij bood De Pinguins nog een extra bedrag aan voor het jubileum. Vervolgens zette ze Mieke Helgering nog even apart in het zonnetje. Zij is al 30 jaar bestuurslid.

De gezellige sfeer werd nog lang voortgezet. Voldaan keerde het bestuur ver na half vijf beladen met mooie giften, kaarten en cadeaus huiswaarts. Tot ziens op het 50 jarig bestaan!

40 jaar pinguins
40 jaar pinguins
40 jaar pinguins
40 jaar pinguins
40 jaar pinguins
40 jaar pinguins
40 jaar pinguins
40 jaar pinguins
40 jaar pinguins
40 jaar pinguins
40 jaar pinguins