3 December 2011 – Wat een feest: Sint en Pieten op bezoek bij de Pinguins

Het jaar is al bijna om en de feestdagen komen er weer aan. En dat betekent dat Sinterklaas en zijn Pieten weer op bezoek zijn geweest bij De Pinguins. Als nieuwe vrijwilliger had ik dit feest nog niet meegemaakt. Net als de kinderen, was ik best wel een beetje zenuwachtig!

Voordat Sinterklaas binnen was konden we lekker smikkelen van de stol, koffie en de thee.

Iedereen was blij dat Sinterklaas en zijn Pieten weer zijn langsgekomen. Sinterklaas begroette de kinderen uitbundig terwijl de pieten lekkere pepernoten uitdeelden aan de kinderen. Een van de Pieten ging zelf even uitrusten in de jacuzzi maar vond het wel jammer dat er geen water in zat. Toen was het tijd dat een aantal kinderen bij Sinterklaas mochten komen om te vertellen voor welke diploma ze aan het zwemmen waren. De zwempieten waren ook weer van de partij en namen een verfrissende duik in het zwembad. Ze hadden zelfs hun opblaasbare bootje mee genomen. Er was ook een Piet die een beetje stout was, hij gooide een trompet en een speelgoed kerstkip te water. Deze spullen werden door een aantal kinderen uit het water gehaald. De kinderen melde dit bij Sinterklaas waarop de Sint de Piet bij zich riep en hem een standje gaf.

Het feest was niet compleet zonder dat er werd gezongen en gedanst. Er werd zelfs een polonaise gelopen in het zwembad. Het mooiste liedje vond ik het liedje: “Oh pepernoot”. Na een uur was het jammer genoeg weer tijd dat Sinterklaas en zijn Pieten ons gingen verlaten. Voordat ze vertrokken gaf Sinterklaas het startsein aan de kinderen dat zij nog lekker een half uurtje mochten vrijzwemmen.

Voor de kinderen en de vrijwilligers was er ook een cadeau en een lekkere speculaaspop. Ik vond het een erg leuk cadeau, een beker waar je steeds iets anders kan opschrijven, net als op een schoolbord.

Mijn eerste Sinterklaas eest bij De Pinguins is heel goed bevallen. Ik kan niet wachten tot volgend jaar.

Sinterklaas en Pieten hartelijk dank voor de mooie ochtend, hopelijk tot volgend jaar!

Speciale dank ook aan de Firma Tol en Schilder (Pakhuis) die de Sint al het lekkers voor de pinguins heeft gesponsord!

Groet, Brenda Kaars

20111023_brendakaars