De doelstelling van Stichting “De Pinguins”

Stichting “De Pinguins” stelt zich ten doel om mensen met een beperking, van 4 tot 80 jaar, zich in eigen tempo te kunnen bekwamen in de zwemsport.In het reguliere zwemmen zijn mensen met een beperking vaak niet op hun plaats. Iedereen met een beperking, lichamelijk of verstandelijk, of met een aan autisme verwante stoornis, is welkom. Er is een tillift aanwezig waarmee men in en uit het water gehaald kan worden.

Broertjes en zusjes zijn ook welkom deel te nemen aan de lessen en zorgen daarmee voor een sociale cohesie.

Er wordt les gegeven door gediplomeerde instructrices die met veel geduld de deelnemers opleiden voor een diploma of certificaat. Tevens is er een groep deelnemers die iedere week komen trimzwemmen.

In en langs de banen zijn veel vrijwilligers actief die meehelpen met instructie en toezicht. Aan de veiligheid van de zwemmers wordt veel aandacht besteed.

In zwembad “De Waterdam” beschikt men over een kinderbad, hier kunnen de kleintjes aan het water wennen en hun watervrees overwinnen. In het wedstrijdbad worden de zwemlessen, trimzwemmen en snorkellessen gegeven. Dit gebeurt in afgezette banen en volgens de officiĆ«le exameneisen. Tevens beschikt men over een recreatiebad met hoge watertemperaturen, hier is na de les tijd voor ontspanning en spelen.

< terug