Voorstelllen nieuwe bestuursleden

2021-11-13 |Omdat er wat wisselingen in het bestuur zijn geweest wil het nieuwe deel van het bestuur zich even voorstellen.

Voorzitter: mijn naam is Joke Molenaar, Ik wil me graag aan u voorstellen.

Sinds vorig jaar ben ik voorzitter van de Pinguins. Ik ben opvolger van Thames Guijt, die deze functie vele jaren uitmuntend bekleed heeft. U heeft mij wellicht al vaker ontmoet in het zwembad op zaterdagochtend, ik ben al ongeveer een jaar of 5 vrijwilliger bij De Pinguins.

Als geboren en getogen Amsterdammer woon ik, heel tevreden, sinds 4 jaar in Hoorn. Mijn beroep is verpleegkundige vanaf 1981, ik heb vele jaren in ziekenhuizen in Amsterdam gewerkt, meestal op kinderafdelingen. De laatste jaren werk ik als jeugdverpleegkundige op een consultatiebureau in Amsterdam, en zorg voor kindjes van 0-4 jaar en hun ouders.

Mijn kennismaking met de Pinguins was een jaar of 5 geleden, toen ik tijdens een disco-avond kwam helpen. Ik werd gevraagd door Marjo Bouwhuis, mijn collega, om als vrijwilliger voor hand-en span diensten, deel te nemen aan deze avond, men kon wat extra hulp gebruiken. Opbouwen, opletten en helpen waar nodig. Nou, dat lukt wel, dacht ik. Altijd gezellig met Marjo!

Het werd een prachtige, hartverwarmende avond met mensen, van jong tot oud, die ontzettend veel plezier maakten in, en rond de zwembaden, en op de luchtkussens in het water. U weet waarschijnlijk wel wat ik bedoel, want u bent er vast wel eens bij geweest!

Het was een kennismaking met een hele warme club mensen, waarin iedereen welkom is, en ik wilde graag daaraan deelnemen. Linda en Wilia zagen mijn enthousiasme en nodigden me uit een zaterdagochtend te komen kijken, misschien zou het wat voor me zijn om me aan te melden als vrijwilliger. Ik was eigenlijk al overtuigd en meldde me aan.

Sinds die tijd ben ik de meeste zaterdagochtenden al vroeg op weg vanuit Hoorn, ik ben toezichthouder, en doe verder wat nodig is, zet tegenwoordig ook af en toe koffie en thee voor de zwemmers en vrijwilligers. Ik geniet van het plezier dat iedereen heeft met elkaar en in het water, en ben vol bewondering voor de mensen die elke week weer (trim)zwemmen, de en kinderen en pubers die hun zwemdiploma’s halen en heel trots en blij bij deze club te horen.

Thames Guijt vond in 2020 het moment aangebroken om de voorzittershamer aan iemand anders aan te bieden, hij is vele jaren een geweldige voorzitter geweest van de Pinguins. Het bestuur van de Pinguins vroeg me het van Thames over te nemen, en voorzitter te worden, we besloten voorlopig ad interim voor een jaar. Na deze proefperiode hebben we besloten mij aan te stellen als voorzitter.

Corona gooide alles in de war in de wereld, en zo ook bij de Pinguins: we konden een tijd niet zwemmen en elkaar niet zien. In deze moeilijke tijd zijn we een aantal keren bij elkaar geweest als bestuur, om met elkaar te overleggen of het zwembad toch niet open kon voor de Pinguins, het heeft anderhalf jaar geduurd!

Gelukkig zijn we in september 2021 gestart en zwemmen we elke zaterdagochtend weer in de Waterdam. Ik hoop u regelmatig daar te blijven treffen.

Secretaris: Mijn naam is Lidia Eeltink-Schilder, getrouwd met Bernard en moeder van 2 prachtige dochters; Lynn en Tess. Wij wonen op het mooiste plekje van Volendam met heel veel zwemmogelijkheid voor de deur.

Ik werk sinds 3 jaar als financieel medewerker bij Youz, een organisatie die geestelijke hulp biedt aan kinderen tot 18 jaar. Daarvoor heb ik bijna 20 jaar bij de Rabobank gewerkt en 2 jaar bij Molenaar en Zwarthoed, waar ook de kiem ligt (in de vorm van mijn oud collega’s Linda en Dick) voor mijn aanstelling als vrijwilliger bij de Pinguins.

Sinds februari 2018 ben ik, als opvolger van Mieke Helgering die met haar betrokken warmte nog
regelmatig wordt gemist, gestart als secretaris bij de Pinguins. Hiervoor heb ik wel afscheid genomen als secretaris van de Wijkraad Volendam, maar daar heb ik uiteindelijk geen spijt van.

Bij het kennismaken met de Pinguins werd ik namelijk gelijk gegrepen door de onbevangenheid, de openheid, het plezier en het enthousiasme van zowel de leden als de vrijwilligers. Wat is het mooi om te zien dat zoveel mensen zich belangeloos inzetten voor deze mooie club leden. Daar wil ik heel graag bij horen!

Helaas heeft Corona het zwemmen 1,5 jaar niet mogelijk gemaakt maar we zijn blij dat we 11
september de oude en nieuwe leden en hun ouders en de vrijwilligers weer hebben mogen ontvangen.

Wij hebben er weer erg veel zin in en hopen dat jullie er net zoveel plezier aan beleven als wij.
Tot in het zwembad!