Gemeentelijke legpenning in brons voor Mieke Helgering-Ridderbos

13-11-2015 | Burgemeester Van Beek had de eer om de gemeentelijke legpenning in brons uit te reiken an Mieke Helgering-Ridderbos. De uitreiking vond plaats vrijdagavond 13 november 2015 om 19:00 uur tijdens de jaarlijkse vrijwilligersavond van Stichting De Pinguins in Bowling “De Zedde”. Deze bijeenkomst stond in het teken van het 40 jarig jubileum van de stichting in 2015.

Mieke Helgering is vanaf 1983 tot heden, dus ruim 30 jaar, als vrijwilliger, eerst als begeleider en later ook als secretaris (vanaf 1990), verbonden aan de Pinguins (aangepast zwemmen voor mensen met een verstandelijke of fysieke beperking). Zij staat binnen de stichting bekend als een sociaal bewogen persoon die haar taken nauwgezet en met volle overtuiging uitvoert. Van 1998 tot 2014 heeft Mieke Helgering de boekhouding en de voorbereiding van vergaderingen gedaan voor Goalbalvereniging De Dwarsliggers (voor visueel gehandicapten). Van 1992-1997 was zij secretaris van Watersportvereniging De Zeevang. Vanaf 2002 tot heden geeft zij Nederlandse les aan vrouwen van een buitenlandse afkomst met een verblijfstatus.

Met de toekenning van de gemeentelijke legpenning in brons spreekt het gemeentebestuur haar waardering uit voor de vele vrijwilligersactiviteiten van Mieke Helgering-Ridderbos. Zij mag zich nu dus ereburger van Edam-Volendam noemen.

Mieke Helgering Gemeentelijke Legpenning

Ereburger Volendam Mieke Helgering