9 December 2013 – Afscheidswoord Linda Alexandre

Hallo allemaal,

Bijna is het zover….
Zaterdag 14 december zal ik voor het laatst in het zwembad zijn bij de Pinguïns.

Ruim 12 jaar geleden kwam ik in contact met deze club, nadat het onmogelijk leek voor onze dochter haar zwemdiploma te halen. Met veel geduld heeft zij haar A-diploma in 3 jaar gehaald. Ondertussen gingen haar oudere zus en jongere broertje ook bij de Pinguïns diploma zwemmen. Terwijl zij zwemles kregen kon ik mijzelf nuttig inzetten als vrijwilliger bij het helpen van andere leden met het zwemmen.

Erg leuk vind ik dat, het geeft mij zoveel voldoening als er weer een stapje in het leren zwemmen is bereikt en het plezier dat de leden hebben bij het zwemmen. En ja, niet altijd is er “zin” om te gaan zwemmen, maar probeer je een manier te zoeken om het toch voor elkaar te krijgen en dat de leden met “een lach” weer naar huis gaan. Een hele uitdaging vind ik dat soms!

Uiteindelijk ben ik gevraagd in 2008 door onze voorgangers André en Marja Geiger om samen met Linda Koning de coördinatie in het zwembad over te nemen. Ook dit heb ik met veel plezier gedaan, ook mijn man hielp waar hij kon, tot het moment dat onze dochters niet meer verder wilden zwemmen (met alle diploma’s op zak!). Verder ging ik met onze zoon en ook nadat hij alle diploma’s op zak had. Nog steeds ga ik met veel plezier naar het zwembad, maar toch heb ik gekozen om te gaan stoppen. Het was geen makkelijke keuze, ruim een jaar lang heb ik getwijfeld. Maar helaas moet ik inzien dat het te zwaar voor mij wordt om op zaterdagochtend vroeg ook present te moeten zijn.

Doordat mijn man helaas (nu alweer bijna 3 jaar geleden) een motorongeluk heeft gehad, geschept door een bus, waarbij hij op het hoofd is terecht gekomen is de zorg voor onze kinderen en het huishouden grotendeels op mijn schouders terecht gekomen. Daarnaast moet ik 4 dagen werken per week om rond te komen en werkend in de zorg draai ik wisseldiensten met soms 1 dag vrij ertussen, net hoe het rooster technisch uitkomt. Dus helaas moet ik de knoop doorhakken, besluiten nemen. En ga ik 14 december afscheid nemen van de Pinguïns, een hechte club, waar ik met veel plezier deel vanuit maakte.

Natuurlijk waren Linda Koning en het bestuur al langer op de hoogte gebracht door mij en hebben wij samen voor vervanging van mij gezorgd. Dit hebben wij gevonden in de persoon van Willia Veltman en Marjo Bouwhuis. Vooral Willia neemt mijn taken over en zal zo nodig door Marjo ondersteunend worden. En gelukkig moet ik zeggen dat dit de dames prima afgaat, er ook frisse nieuwe ideeën zijn gekomen (zoals het gekleurde banenoverzicht).
Met een gerust hart kan ik gaan stoppen, wel met pijn in het hart, de Pinguïns is toch een soort “familie” geworden. Maar wie weet, als de tijd het in de toekomst toelaat, kom ik weer gezellig helpen.

In ieder geval voor nu bedankt ik alle vrijwilligers en zweminstructrices voor hun fantastische samenwerking, alle leden en ouders voor het vertrouwen dat er is gegeven bij het zwemmen bij de Pinguïns.

Groetjes Linda Alexandre.