Bestuursleden

Voorzitter

Joke Molenaar

Mijn naam is Joke Molenaar, Ik wil me graag aan u voorstellen.

Sinds vorig jaar ben ik voorzitter van de Pinguins. Ik ben opvolger van Thames Guijt, die deze functie vele jaren uitmuntend bekleed heeft. U heeft mij wellicht al vaker ontmoet in het zwembad op zaterdagochtend, ik ben al ongeveer een jaar of 5 vrijwilliger bij De Pinguins.

Als geboren en getogen Amsterdammer woon ik, heel tevreden, sinds 4 jaar in Hoorn. Mijn beroep is verpleegkundige vanaf 1981, ik heb vele jaren in ziekenhuizen in Amsterdam gewerkt, meestal op kinderafdelingen. De laatste jaren werk ik als jeugdverpleegkundige op een consultatiebureau in Amsterdam, en zorg voor kindjes van 0-4 jaar en hun ouders.

Mijn kennismaking met de Pinguins was een jaar of 5 geleden, toen ik tijdens een disco-avond kwam helpen. Ik werd gevraagd door Marjo Bouwhuis, mijn collega, om als vrijwilliger voor hand- en span diensten, deel te nemen aan deze avond, men kon wat extra hulp gebruiken. Opbouwen, opletten en helpen waar nodig. Nou, dat lukt wel, dacht ik. Altijd gezellig met Marjo!

Het werd een prachtige, hartverwarmende avond met mensen, van jong tot oud, die ontzettend veel plezier maakten in, en rond de zwembaden, en op de luchtkussens in het water. U weet waarschijnlijk wel wat ik bedoel, want u bent er vast wel eens bij geweest!

Het was een kennismaking met een hele warme club mensen, waarin iedereen welkom is, en ik wilde graag daaraan deelnemen. Linda en Wilia zagen mijn enthousiasme en nodigden me uit een zaterdagochtend te komen kijken, misschien zou het wat voor me zijn om me aan te melden als vrijwilliger. Ik was eigenlijk al overtuigd en meldde me aan.

Sinds die tijd ben ik de meeste zaterdagochtenden al vroeg op weg vanuit Hoorn, ik ben toezichthouder, en doe verder wat nodig is, zet tegenwoordig ook af en toe koffie en thee voor de zwemmers en vrijwilligers. Ik geniet van het plezier dat iedereen heeft met elkaar en in het water, en ben vol bewondering voor de mensen die elke week weer (trim)zwemmen, de en kinderen en pubers die hun zwemdiploma’s halen en heel trots en blij bij deze club te horen.

Thames Guijt vond in 2020 het moment aangebroken om de voorzittershamer aan iemand anders aan te bieden, hij is vele jaren een geweldige voorzitter geweest van de Pinguins. Het bestuur van de Pinguins vroeg me het van Thames over te nemen, en voorzitter te worden, we besloten voorlopig ad interim voor een jaar. Na deze proefperiode hebben we besloten mij aan te stellen als voorzitter.

Corona gooide alles in de war in de wereld, en zo ook bij de Pinguins: we konden een tijd niet zwemmen en elkaar niet zien. In deze moeilijke tijd zijn we een aantal keren bij elkaar geweest als bestuur, om met elkaar te overleggen of het zwembad toch niet open kon voor de Pinguins, het heeft anderhalf jaar geduurd!

Gelukkig zijn we in september 2021 gestart en zwemmen we elke zaterdagochtend weer in de
Waterdam. Ik hoop u regelmatig daar te blijven treffen.

Penningmeester

Dick Tol

Mijn naam is Dick Tol en ik ben getrouwd met Nel. Wij hebben samen twee dochters; Laura, zij is werkzaam als corporate social responsibility coordinator in de modewereld en Suzanne, zij is basisarts en studeert voor Radioloog. Van deze twee dochters hebben wij inmiddels 3 kleinkinderen: Frenkie, Romy en Yara en in het nieuwe jaar hopen we nog een kleinkind te verwelkomen

Ik heb ruim 25 jaar in Amsterdam gewerkt bij diverse bedrijven op de financiële administratie als boekhouder/controller en sinds 2009 vervul ik deze functie in Volendam bij Molenaar & Zwarthoed Adviseurs B.V., een maatschappelijk zeer betrokken bedrijf, waar vele collega’s vrijwilliger zijn bij diverse verenigingen en stichtingen in onze gemeente.

Een van die collega’s is Linda Koning. Zij heeft mij gevraagd of ik vrijwilliger wilde worden bij de Pinguins. De oude garde van deze vereniging wilde het rustiger aan gaan doen en de taken overdragen aan een volgende generatie. In het team dat Linda voor ogen had was nog een openstaande vacature als penningmeester, een functie waar ik de juiste persoon voor was.

Op dat moment had ik ooit wel eens van de Pinguins gehoord, maar wat ze precies deden wist ik niet. Ik ben door Linda daarover nader geïnformeerd en ik ben op een zaterdagmorgen gaan kijken in de Waterdam. Linda en haar echtgenoot Hans hebben mij toen voorgesteld aan een aantal vrijwilligers en hebben mij een rondleiding gegeven en verteld hoe het er aan toe gaat op zo’n zwemles.

Ik was daar danig van onder de indruk; wat een plezier en geluk straalde er uit van alle deelnemers en vrijwilligers, van jong tot oud. Een jong meisje dat er voor het eerst was vertelde enthousiast wat ze had gedaan en wat ze nu al kon. En een ouder iemand die in z’n mobiliteit was beperkt en nu door zwemoefeningen steeds beter kon bewegen.

De administratie en de inning van de contributie waren bij mijn start als penningmeester niet meer van deze tijd. Snel daarna heb ik op de systemen van mijn werkgever Molenaar & Zwarthoed Adviseurs B.V. een nieuwe financiële administratie ingericht en inning van de contributies is vanaf
dat moment volledig via automatische incasso ingeregeld. Naast deze taken richt ik mij ook op het binnenhalen van sponsors voor de vereniging en de verzending van verjaardagskaarten en bloemen voor de leden en vrijwilligers.

Wat mij betreft is dit een vereniging die tot in lengte van dagen moet blijven voortbestaan voor mensen die in het reguliere zwemonderwijs niet terecht kunnen en daarom steun verdient. Ik ben trots dat ik achter de schermen als penningmeester een steentje kan bijdragen aan de continuïteit
van deze unieke vereniging.

Secretaris

Lidia Eeltink

Mijn naam is Lidia Eeltink, getrouwd met Bernard en moeder van 2 prachtige dochters; Lynn en Tess. Wij wonen op het mooiste plekje van Volendam met heel veel zwemmogelijkheid voor de deur.

Ik werk als Officemanager bij SEO economisch onderzoek. Daarvoor heb ik 4 jaar bij Youz gewerkt, een organisatie die geestelijke hulp biedt aan kinderen tot 18 jaar, 2 jaar bij Molenaar en Zwarthoed, waar ook de kiem ligt (in de vorm van mijn oud collega’s Linda en Dick) voor mijn aanstelling als vrijwilliger bij de Pinguins en bijna 20 jaar bij de Rabobank.

Sinds februari 2018 ben ik, als opvolger van Mieke Helgering die met haar betrokken warmte nog
regelmatig wordt gemist, gestart als secretaris bij de Pinguins. Hiervoor heb ik wel afscheid genomen als secretaris van de Wijkraad Volendam, maar daar heb ik uiteindelijk geen spijt van.

Bij het kennismaken met de Pinguins werd ik namelijk gelijk gegrepen door de onbevangenheid, de openheid, het plezier en het enthousiasme van zowel de leden als de vrijwilligers. Wat is het mooi om te zien dat zoveel mensen zich belangeloos inzetten voor deze mooie club leden. Daar wil ik heel graag bij horen!

Helaas heeft Corona het zwemmen 1,5 jaar niet mogelijk gemaakt wat een bijzondere gewaarwording was maar waarna heel goed te zien was hoe flexibel kinderen zijn en hoe bijzonder snel ze het zwemmen weer opgepakt hebben.

We zijn gelukkig alweer geruime tijd wekelijks met veel enthousiasme en plezier bezig met zwemmen en hopen dit (ononderbroken) nog heel lang te doen.