Overige activiteiten

Bij zwemvereniging De Pinguins is zwemmen meer dan alleen baantjes trekken. Wij bieden een breed scala aan activiteiten, variërend van snorkelen en survivalzwemmen tot trimgroepen en ontspannen zwemlessen in het recreatiebad. Lees hieronder verder om te ontdekken welke activiteiten het beste bij jou passen en hoe je deel kunt nemen aan deze verrijkende zwemervaringen.

Snorkelen

Een echte uitdaging vormt tenslotte nog het zwemvaardigheidsdiloma snorkelen. Om hieraan mee te doen is het zwem-abc een vereiste. Het behalen van een Snorkeldiploma is een geweldige manier om kinderen bekend te maken met het onderwaterleven. 

Survivalzwemmen

Bij het diploma zwemvaardigheid Survival leert een kind hoe het zichzelf kan redden als het onverwachts in het water terecht komt. Kinderen leren ook wat je absoluut niet moet doen als een vriendje in nood is. Alle onderdelen moeten gekleed worden uitgevoerd. De kleding moet bestaan uit een basis- en uitgebreid kledingpakket.

Trimgroepen

Als je plezier hebt in het zwemmen en gewoon lekker wilt bewegen in het water kan er in de trimgroep worden gezwommen. Het is de bedoeling om de zwemslagen en conditie op peil te houden middels baantjes zwemmen, het uitvoeren van leuke opdrachten en het spelen van waterspellen.

Voor de trimgroep is er meestal geen wachtlijst.

Het recreatiebad

In het recreatiebad, met een watertemperatuur van zo’n 30 graden, is het heerlijk ontspannen. Dit biedt vooral mogelijkheden voor mensen met reuma of
andere spierziekten, maar ook mensen met hartproblemen kunnen hier vrij bewegen in het water. Diverse attributen op het gebied van drijven en bewegen, alsmede een vaste vrijwilliger staan ter beschikking.

Na het leszwemmen is het half uurtje vrij zwemmen in het recreatiebad de kers op de taart voor de kinderen. Hierna worden zij getrakteerd op limonade. Er is een snelle glijbaan, massagestralen, stroomversnelling, bubbelbaden en nog veel meer!